Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма поїхав у дитинство. Дорогою зробив рекламу вертольотам

Вівторок, 6 травня 2003, 14:52
Президент України Леонід Кучма у вівторок відвідав свою батьківщину - Чернігівську область.

"Я з великим задоволенням повертаюся на рідну землю. Нічим іншим це не можна замінити", - сказав президент журналістам у місті Семеновка Чернігівської області.

Кучма прилетів у Семеновку на особистому вертольоті, який приземлився на міському стадіоні. В інтерв'ю журналістам він відзначив, що такий засіб пересування дуже зручний. "Мені здається, що кожен губернатор повинний мати таку машину. Проїхати, подивитися зверху, з такої машини всі гріхи видно", - сказав президент.

У Семеновці Кучма поклав квіти до пам'ятника двічі герою СРСР льотчику-штурману Василю Сеньку, побував у церкві Казанської Божої Матері.

Крім того, президент відкрив операційно-реанімаційне відділення Семенівської центральної районної лікарні, ремонт якої зроблений з доручення Кучми "у найкоротший термін". Він позитивно оцінив результати капітального ремонту лікарні.

"Це щастя працювати в такій лікарні. Залишилося тільки небагато - щоб у цій лікарні ще і ліки були", - сказав президент, відзначивши необхідність продовжувати ремонт. Ремонт обійшовся в 2,15 млн. грн. і лікарня тепер відповідає європейським стандартам.

Після відкриття лікарні президент на машині відправився в село Костобобрив, де відвідає школу, у якій учився, і Святоданилівську церкву.

Потім президент відвідає могилу матері Параски Трохимівни, яка похована в селі Олександрівка Семеновского району Чернігівської області, а також сіло Чайкине, де він народився.

Потім Кучма на вертольоті відправиться до Новгород-Сіверского, де покладе квіти до архітектурно-меморіального комплексу "Вічний вогонь" і відвідає Спасо-Преображенський монастир.

Кучму в поїздці супроводжують голова адміністрації президента Віктор Медведчук і міністр охорони здоров'я Андрій Підаєв.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування