Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США сказали, чого хочуть від України на іракських територіях

Середа, 7 травня 2003, 11:38
США пропонують Україні розгорнути в Іраку, як мінімум, штаб бригади і два батальйони, заявив керівник Українського центра економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова Анатолій Гриценко.

Глава УЦЕПД знаходиться у Вашингтоні у складі української делегації на переговорах з американською адміністрацією, про які розповів в інтерв'ю "Новому каналу".

За словами експерта, "це те реальне", що хотіли побачити Сполучені Штати від України. "Американська сторона розглядає це як реальний крок назустріч Америці, як можливість потім надання серйозної політичної підтримки Україні на шляху до вступу в НАТО.

Американці задають питання так: якщо у вас є бажання - шукайте можливості. Якщо не використовувати такий шанс, коли буде наступний - нам поки ще невідомо", - зазначив експерт.

Як повідомлялося, МЗС України одержало пропозиції про участь українських військових у стабілізаційних силах в Іраку, про що заявив начальник прес-служби зовнішньополітичного відомства Маркіян Лубківський.

Як повідомляють ряд ЗМІ, Ірак планується розділити, як мінімум, на три зони - під керуванням США, Великобританії і Польщі. Передбачається, що українські військові будуть служити під командуванням британців або поляків.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

УКРАЇНУ ЗАПРОСИЛИ У КОАЛІЦІЮ ЗАХИЩАТИ ПІСЛЯСАДДАМІВСЬКИЙ ІРАК

УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ ПОЇДУТЬ ДО ІРАКУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...