Тарасюк загальмував відправлення до Іраку українських військ

Середа, 7 травня 2003, 11:41
Для направлення до Іраку миротворців України немає правової бази. Про це заявив на прес-конференції екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

"Раніше, якщо Україна брала участь у миротворчих операціях, то відносно цього було або рішення Ради безпеки ООН, або ООН погоджувалася, що акція відбуватиметься під проводом НАТО", - зазначив Тарасюк.

За його словами, зараз такої правової бази немає. "Як немає і легітимного уряду Іраку, який міг би запросити Україну", - додав Тарасюк.

На його думку, в таких умовах президенту буде складно пояснювати, чому треба направити цей миротворчий батальйон.

Водночас Тарасюк сказав, що цю проблему буде вирішено після того, як Рада безпеки ООН прийме рішення про миротворців у Іраку. "Я прогнозую, що буде таке рішення. Які підстави Росії, Франції чи Китаю заперечувати, щоб в Іраку був мир і спокій?"

Тарасюк також назвав правильним направлення РХБ-батальйону до Кувейту. "Це стало тією відправною точкою, яка дозволить Україні брати участь у відбудові Іраку".

Борис Тарасюк, екс-міністр закордонних справ України, обрався до парламенту за списком "Нашої України". Він є главою комітету Верховної Ради з європейської інтеграції.

"Українська правда"

Читайте також:

УКРАЇНУ ЗАПРОСИЛИ У КОАЛІЦІЮ ЗАХИЩАТИ ПІСЛЯСАДДАМІВСЬКИЙ ІРАК

УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ ПОЇДУТЬ ДО ІРАКУ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування