ТИМОШЕНКО ПРОПОНУВАЛИ ЗАКРИТИ СПРАВИ В ОБМІН НА БОРОТЬБУ З ЮЩЕНКОМ В 2004?

Середа, 7 травня 2003, 13:13
Юлія Тимошенко заявляє, що їй пропонували закрити кримінальні справи в обмін на самостійну участь у президентських виборах.

"За закриття кримінальної справи та надання значних благ мені вже кілька разів пропонували піти на вибори президента самостійно, гарантуючи підтримку в передвиборній кампанії", - заявила Тимошенко в інтерв'ю "Львівській газеті".

На цьому тижні начальник головного слідчого управління Генпрокуратури Олександр Куций заявив, що в справі Юлії Тимошенко слідство уже завершене, але для її передачі у суд потрібна згода парламенту.

Він повідомив, що Генпрокуратура має намір упродовж місяця надіслати у Верховну Раду подання щодо згоди депутатів на притягнення до кримінальної відповідальності Юлії Тимошенко.

У середу в зв'язку з цим із спеціальним повідомленням виступив БЮТ. Блок Тимошенко повідомляє, що заява Куцого щодо підготовки подання на Тимошенко "стала ювілейною, 100-ю заявою відомства Святослава Піскуна у так званій справі Тимошенко з моменту його призначення керівником ГПУ".

"Тільки з початку цього року Генпрокуратура провела 12 брифінгів та прес-конференцій і оприлюднила 35 заяв-погроз на адресу лідера Блоку", - говориться у повідомленні.

Тимошенко, як ідеться у повідомленні БЮТ, пообіцяла подати позов до Європейського суду з прав людини.

"Враховуючи те, що спекуляції Генпрокуратури набули хронічного характеру, використовуються виключно як інформаційні приводи для дискредитації опозиційних сил, я не буду вступати у жодні дискусії чи суперечки з керівництвом цього відомства, а маю намір звернутися до Європейського суду з прав людин щодо свавілля, яке чиниться в Україні, та з приводу брутального використання силових структур для політичної боротьби і розправи над опозицією", - заявила Тимошенко.

"Я гадаю, що суд закцентує увагу урядів провідних європейських держав на практиці фізичної і політичної розправи над політичними опонентами, що усталилася в Україні впродовж правління Кучми", - цитується Тимошенко у заяві БЮТ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування