Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун не слухається Кучму і продовжує допитувати журналістів

Середа, 7 травня 2003, 13:36
за фактами публікації у засобах масової інформації, брошурах та інших виданнях матеріалів, спрямованих на незаконний вплив на президента України з метою перешкоджання виконанню ним службових обов'язків.

Як повідомляє сама Олена Гарагуц, 6 травня співробітники міської прокуратури Дніпропетровська зробили у редакції виїмку трьох газет "Лица" зі статтями Тетяни Коробової "Стыдоба-стыдобище", "Без вариантов?", "Политика мордой в салат".

На думку журналістки, прокуратура Дніпропетровська діяла за дорученням Генпрокуратури України, яка розслідує кримінальну справу №49-1120, порушена за фактами публікації у засобах масової інформації, за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 344 Кримінального Кодексу України".

"Незважаючи на те, що сам Кучма на останньому брифінгу в АП заявив, що він "попросив Генпрокурора Піскуна припинити кримінальну справу по статті 344 Кримінального Кодексу", розслідування справи №49-1120 продовжується", - відзначає Гарагуц.

Питання, які їй були задані у прокуратурі, журналіст характеризує як "стандартні": "де взяли статті Коробової? Є у вас рукописи? Хто був ініціатором опублікування? Як якій підставі ці статті були опубліковані? Хто був замовником їхнього опублікування?" Такі ж питання були задані іншими допитаними у цій справі головним редакторам газет "Антена" (Черкаси) і "Популярна газета" (Дніпропетровськ).

Головний редактор "Лиц" також акцентує увагу на тому, що при передруці статті "Без вариантов?" у технічних цілях, за узгодженням з автором статей, з матеріалів були вилучені кілька другорядних пропозицій.

"Серед них виявилися і пропозиції-"докази" - "докази", що проходять по кримінальній справі №49-1120. Очевидно, у Генпрокуратурі не прочитали всі газети, що проходять у справі, а вирішили діяти за інерцією, - у результаті, зокрема, газеті "Лица" "пришили" те, що вона і не публікувала", - відзначає Олена Гарагуц.

Читайте також:

КУЧМА НАДАВИВ НА ПІСКУНА ЗАРАДИ ЖУРНАЛІСТІВ

Кучма посадить всіх журналістів, що писали про плівки Мельниченка

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування