Лондон пообіцяв, що буде відрізняти Україну від Білорусії і Лівану

Середа, 7 травня 2003, 16:03
підхід до нових держав-сусідів для того, щоб інтереси української сторони були враховані, заявляє глава МЗС Великобританії Джек Стро.

У своєму листі на ім'я глави МЗС України Анатолія Зленка у відповідь на послання українського міністра з приводу концепції Євросоюзу "Розширена Європа - сусідство: нові рамки відносин зі східними і південними сусідами", повідомляє у середу прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

У посланні британського міністра відзначається, що його країна розглядає ініціативу "Розширеної Європи" як надзвичайно важливу, яка відігравала ключову роль в її розробці.

Стро позитивно оцінив участь України в Європейській конференції 16 квітня у столиці Греції. "Виступ української делегації в Афінах мав конструктивний характер і допоміг створити підстави для більш тісних відносин, до яких ми прагнемо", - відзначається в посланні.

Глава МЗС Великобританії вважає, що виконання задач європейської інтеграції, які окреслені у щорічному посланні президента України до парламенту зажадає "лідерства і рішучості". Він виразив надію, що в Україні для цього буде створена відповідна основа.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування