Після "Кольчуг" Україна взялася погрожувати енергетичній безпеці США

Четвер, 8 травня 2003, 15:30
Українські інтернет-користувачі не мають змоги вільно користуватися певними офіційними інформаційними ресурсами США.

Як повідомляє "Львівська газета", при спробі прочитати інформацію для цивільного використання, розміщену на сайтах урядових інституцій США, український відвідувач отримує відмову: "Адреси комп’ютерів Вашої держави внесені до списку заборонених, вибачте".

З'ясовано також, що обмеження на інформацію для українців запровадило міністерство енергетики США. Інтернет-сторінка цього міністерства залишається доступною, проте заблоковано пошук деяких документів, з якими раніше можна було ознайомитися.

Журналісти газети отримали відмову на доступ до певних документів на двох пов’язаних з американським Міненерго сайтах – Центру передачі знань Карлсбадського підрозділу міністерства (www.t2ed.com) та спеціалізованого ресурсу з проблем інформаційної безпеки Аргоннської лабораторії Чиказького університету (www.issm.anl.gov)

Інші ресурси, зокрема Білий дім, Держдепартамент чи Пентагон, є вільними для доступу користувачів з України. Хоча не виключено, що доступ до деяких документів на цих ресурсах також заблокують.

Подібні проблеми з отриманням відкритої офіційної інформації з міненергетики США мають ще 24 країн. У забороненому списку – весь екс-СРСР, за винятком Прибалтики, а також Алжир, Китай, Куба, Індія, Іран, Ірак, Лівія, Північна Корея, Пакистан, Судан, Сирія, Ізраїль (!) і Тайвань...

На офіційному сайті чиказького наукового представництва міненергетики США дане таке визначення "неблагонадійних" держав - країни, на які особливу увагу звертають інституції міністерства енергетики США. Країни вважають "неблагонадійними" через можливу загрозу економічній безпеці США, порушення угод про нерозповсюдження ядерної зброї, регіональну нестабільність чи підтримку тероризму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування