Марчук розшифрував радісні сигнали з Вашингтону

П'ятниця, 9 травня 2003, 18:45
Секретар Ради нацбезпеки та оборони Євген Марчук назвав найголовнішим у вашингтонських переговорах те, що всі учасники засідання підтримали Україну в її євроатлантичних прагненнях і майже всі запропонували надати в цьому допомогу.

Про це він сказав Українській службі Бі-Бі-Сі, коментуючи результати спільного засідання у Вашингтоні міністрів оборони країн-членів НАТО та українських представників.

Країни, які нещодавно були запрошені до Альянсу, висловили бажання поділитися досвідом з Україною. Секретар РНБО вважає це серйозним сигналом про можливість нового динамізму у стосунках Україна-НАТО.

Марчук заявив, що під час зустрічей з американськими представниками Україні було подано сигнал, що Київ може серйозно просунутися в українсько-американських відносинах. В цій ситуації сам Київ має визначитися, чи буде він брати участь у стабілізаційних силах в Іраку. Якщо так, то потрібно діяти швидко, вважає Марчук.

У Вашингтоні, на думку Марчука, було підкреслено новий інтерес до України і продемонстровано бажання відновлення діалогу і співпраці.

Але Марчук зазначив, що не слід втішатися, що проблеми забуті: вони відійшли на задній план.

Секретар РНБО вважає, що був зроблений серйозний сигнал про можливість нового динамізму у відносинах Україна-НАТО. Проте нині Україна стоїть перед викликами, які їй здебільшого самій потрібно долати, сказав Марчук. Це не лише оборонна реформа, а й проблема політичної реформи, свободи слова, вільної преси, розвитку громадянського суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News