Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович "кинув" більшість на пару портфелів

Понеділок, 2 червня 2003, 13:19
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович закликає не політизувати питання про скасування посад держсекретарів і державних секретарів міністерств і призначення перших заступників і заступників міністрів.

У понеділок у Києві в інтерв'ю журналістам Янукович підкреслив: "Не слід надзвичайно політизувати це питання". "Виконавча влада повинна бути діючою і виконувати всі рішення, які вона приймає. Для цього виконавці, передусім, повинні бути професіоналами", - відзначив він.

Говорячи про можливу участь у процесі призначення на посади
заступників міністрів парламентської більшості, прем'єр зазначив, що угода між урядом і більшістю щодо узгодження кандидатур, зокрема, на пости в уряді, виконана.

"Ті посади, які були визначені у цій угоді, будуть і надалі узгоджуватися з парламентською більшістю", - сказав Янукович, висловивши впевненість, що рішення про кандидатуру заступника міністра, насамперед, "буде приймати міністр, оскільки це його команда, за яку він несе відповідальність".

Говорячи про долю посади державного секретаря Кабінету міністрів України (яку до останнього часу займав Володимир Яцуба), Янукович повідомив, що ця посада буде трансформована у посаду міністра Кабінету міністрів України.

Раніше координатор парламентської більшості Анатолій Толстоухов повідомив, що більшість збирається провести консультації з Януковичем з питання заміщення посад держсекретарів міністерств - призначення заступників міністрів.

Президент підписав указ, яким скасовується інститут держсекретарів та їх заступників у міністерствах (таких посад близько 100) і повертаються посади заступників міністрів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування