Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун доповість депутатам, чому колег Тимошенко не випустили з СІЗО

Понеділок, 2 червня 2003, 16:12
Генеральний прокурор України Святослав Піскун звітуватиме перед Верховною Радою з приводу ситуації, що склалася 14 травня 2003 року у Лук'янівському СІЗО Києва при звільненні з-під варти колишніх керівників корпорації ЄЕСУ.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ВР України Олександр Зінченко.

Він зазначив, що першому віце-спікеру Геннадію Васильєву доручено звернутися до генпрокурора і обговорити з ним процедуру його звіту у парламенті, тобто, у якому вигляді відбудеться звіт - в письмовій чи усній формі. Зінченко зазначив, що після узгодження процедури звіт відбудеться обов'язково.

Між тим, за повідомленням агентства UNIAN Скаргу адвокатів на взяття під варту екс-керівників ЄЕСУ Тимошенка і Болюри розглядатиме Апеляційний суд Чернігівської області, а не Київський.

Як повідомлялося, 13 травня Київський обласний апеляційний суд скасував як запобіжний захід підписку про невиїзд екс-керівників ЄЕСУ Олександра Тимошенка і Лідії Сокольченко та взяття під варту Євгена Шаго, Антоніни Болюри, Геннадія Тимошенка. Суд ухвалив негайно звільнити їх з-під варти. Проте 14 травня з-під варти було звільнено лише Шаго. Болюра і Тимошенко не були звільнені з ізоляторів - прямо там представники прокуратури пред'явили їм нові обвинувачення і затримали.

14 травня під Лук'янівське та Чернігівське СІЗО прийшли народні депутати з фракції БЮТ, які вимагали звільнення Болюри і Геннадія Тимошенка. Між депутатами та правоохоронцями сталися сутички.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...