Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати вимагають перевірити НТКУ і направити ноту Росії

Вівторок, 3 червня 2003, 11:52
Верховна Рада підтримала запит з вимогою до Рахункової палати провести перевірку використання коштів Національної телекомпанії.

За направлення відповідного депутатського запиту, підготовленого депутатом Ради Миколою Томенком, у вівторок проголосували 140 депутатів за необхідних 90.

У лютому Рада ухвалила постанову, згідно з якою ефірний час на УТ-1, що виділяється на висвітлення роботи парламенту, розподіляється між фракціями і депутатськими групами у залежності від їх чисельності.

Депутати ухвалили рішення, що телеканал повинен кожний тиждень транслювати в прямому ефірі програми з участю депутатів 6 разів на тиждень з 19:00 до 20:00 загальною тривалістю 4,5 години на тиждень.

У квітні президент НТКУ Олександр Савенко заявив, що УТ-1 надмірно висвітлює роботу Ради і депутатів. У кінці травня Савенко заявив, що вважає неможливим виконати постанову Ради, що передбачає надання їй прямого ефіру на телеканалі УТ-1.

У той же день депутати підтримали запит із закликом до Міністерства іноземних справ направити ноту протесту Росії через інцидент, що відбувся в аеропорту Хабаровська (Росія) з літаком, на якому летіла парламентська делегація на чолі зі спікером Володимиром Литвином. За цей запит проголосували 170 депутатів.

Депутати вимагають від МЗСу зробити попередження Росії і зажадати об'єктивного розслідування обставин інциденту. У разі ігнорування Росією вимоги провести об'єктивне розслідування і покарати винних, МЗС повинен буде направити ноту протесту.

Коментуючи свій запит, депутат Андрій Шкіль зазначив, що Росія може покарати далеко не головних винуватців інциденту. "Все йде до того, що покарають стрілочника, і не більш того", - сказав Шкіль.

У минулу п'ятницю Литвин повернувся в Київ з Японії, де перебував з офіційним візитом, на 12 годин пізніше запланованого терміну через затримку в аеропорту Хабаровська. Його літак зробив вимушену посадку через неякісне паливо, залите у Хабаровську.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...