Найчесніші журналісті України працюють у "Нашій газеті плюс"

Вівторок, 3 червня 2003, 17:26
Голова Держкомітету з телебачення і радіомовлення Іван Чиж вважає журналістів партійних засобів масової інформації в Україні більш чесними, ніж журналістів комерційних ЗМІ.

У партійних виданнях переважно журналіст працює за ідейними переконаннями, за совістю, за покликом душі", - сказав Чиж на конференції Асоціації партійної преси у вівторок у Києві.

Він підкреслив, що сьогодні в Україні журналісти "надзвичайно ангажовані", оскільки змушені працювати у ЗМІ, яке комусь належить. "Є об'єктивні закони, як в природі, так і у політиці", - сказав він, підкресливши, що журналісти змушені будуть писати те, що від них вимагають власники ЗМІ.

У той же час, робота в партійному ЗМІ - "це не просто заробіток грошей", підкреслив Чиж. У роботі таких журналістів присутній політичний інтерес - привести до влади ту політичну силу, якій належить видання. "Це більш чесно, якщо політичні погляди (журналіста) співпадають з роботою", - сказав він.

Асоціація партійної преси - нова організація, створена навесні 2003 року. Як повідомив Чиж, у неї входять більше 400 видань 20-ти різних партій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування