Щоб побачити Пінчука і Волкова, треба замовити екскурсію?

Середа, 4 червня 2003, 11:59
Член фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко пропонує провести екскурсії у Верховній Раді, починаючи з наступної сесії, для популяризації українського парламентаризму і відвертості парламенту.

Про це він заявив у ході ранкового пленарного засідання у середу, звертаючись до керівництва парламенту з пропозицією з наступної сесії парламенту ввести ряд заходів, що стосуються проведення режиму відвідування приміщень парламенту відповідно до традицій європейського парламентаризму.

Зокрема, зі слів Кириленка, необхідно ввести у всі дні пленарних засідань вільне відвідування балкона сесійної зали, для чого відвести сектор приблизно на 100-150 місць і пропускати бажаючих відвідати Верховну Раду у порядку черги.

Крім того, депутат запропонував ввести у всі дні, коли немає пленарних засідань Верховної Ради вільне відвідування зали пленарних засідань і кулуарів Верховної Ради групами туристів.

Крім того, на його думку, необхідно створити й істотно посилити в апараті Верховної Ради підрозділ, який займався б популяризацією діяльності парламенту й організацією екскурсій приміщеннями українського парламенту.

Ще одним заходом щодо популяризації діяльності українського парламенту, на думку депутата, є випуск масовим тиражем буклетів з інформацією про діяльність Верховної Ради й історію українського парламентаризму українською, англійською, німецькою, французькою, іспанською і російською мовами.

Кириленко також запропонував організувати у кулуарах Верховної Ради постійно діючу і відкриту для всіх відвідувачів експозицію, присвячену діяльності Верховної Ради чотирьох останніх скликань і історіям парламентаризму.

Він також зазначив, що необхідно передбачити на ці цілі у бюджеті 2004 року фінансування.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин нагадав депутатам, що на сьогоднішній день на балконі залу пленарних засідань парламенту - 130 гостьових місць, 50 місць передбачені для журналістів і 54 - для дипломатичного корпусу.

Він також звернувся до комітету з питань регламенту вивчити пропозиції, висловлені депутатом Кириленком.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування