До зарплати українського солдата в Іраку додадуть ще 1 тисячу доларів

Середа, 4 червня 2003, 18:22
Миротворчий контингент України вже укомплектований на 75%, його комплектація буде завершена до середини червня.

Про це в інтерв'ю журналістам у середу повідомив голова Ради національної безпеки й оборони Євген Марчук після засідання парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони, на якому розглядалося питання про направлення українських миротворців до Іраку.

Секретар РНБО ще раз підкреслив, що контингент формується на добровільних засадах.

Зі слів Марчука, у ході формування контингенту "висувалися серйозні вимоги медицини". Проходження деяких тестів займає певний час, відзначив він. Крім того, для участі у миротворчому контингенті потрібна згода членів сімей військовослужбовців. "Бажаючих більше ніж передбачено, так само, як і з Кувейтом", - сказав Марчук.

Зі слів Марчука, українські військовослужбовці будуть додатково отримувати грошове забезпечення у доларах США, яке за попередніми розрахунками, буде складати від 1 до 1,5 тисяч доларів кожний місяць.

Він також повідомив, що на базі 19-го батальйону радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту, раніше направленого Україною в Кувейт, буде сформований спеціальний батальйон, до складу якого увійдуть 220 військовослужбовців.

Спецбатальйон увійде до складу мотопехотної бригади, яка відправиться в Ірак. Всі інші військовослужбовці у відповідності зі своєю спеціалізацією ввійдуть до іншої структури цієї бригади. Командир бригади вже призначений, повідомив Марчук.

Вона буде знаходитися під командуванням Генерального штабу Збройних сил України, а також під оперативним командуванням коаліційних стабілізаційних сил, до складу яких увійде Україна.

З його слів, командир українського контингенту буде заступником командира дивізії (передбачається, що контингентом у цьому регіоні буде командувати Польща).

Ще один український військовий буде заступником начальника штабу дивізії, приблизно 10-20 українських офіцерів увійдуть до складу штабу дивізії.

Марчук зазначив, що всі ці питання вже узгоджені. Говорячи про комплектацію українського контингенту, він висловив думку, що число військовослужбовців може бути меншим ніж 1800 (в інформації РНБО зазначалося, що загальна чисельність контингенту буде складати до 1800 військовослужбовців).

Питання про направлення українського контингенту в Ірак розгляне у середу парламентський комітет із закордонних справ. У четвер у парламенті відбудеться голосування з цього питання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...