УТ-1 СКАРЖИТЬСЯ ЄВРОПІ НА ЦЕНЗУРУ... ДЕПУТАТІВ

Середа, 4 червня 2003, 18:55
Національна телекомпанія просить Раду Європи втрутитися в ситуацію з висвітленням діяльності Верховної Ради в ефірі телекомпанії і дати правову оцінку тиску парламенту на телекомпанію.

Про це сказано в листі президента НТКУ Олександра Савенка, направленому генеральному секретарю Ради Європи Вальтеру Швіммеру.

"Вибіркове застосування Верховною Радою України законів про засоби масової інформації до діяльності НТКУ змушує нас вдруге проінформувати ПАРЄ про ситуацію, що склалася навколо рішень і вказівок з боку Верховної Ради", - сказано в листі.

Савенко вважає, що Рада тисне на НТКУ, вимагаючи виконувати постанову про висвітлення роботи парламенту, і це унеможливлює створення суспільного телебачення на базі НТКУ.

"В умовах тиску і своєрідної цензури з боку парламенту ... стає неможливим створення засад громадського телебачення на основі Національної телекомпанії", - зазначено у повідомленні.

На думку Савенка, телекомпанія не порушує вимог закону "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади й органів місцевого самоврядування в Україні в ЗМІ".

Як повідомляло агентство, у вівторок Рада вимагала від Рахункової палати провести перевірку використання засобів НТКУ.

Наприкінці травня Савенко заявив, що вважає неможливим виконати постанову Ради, що передбачає надання їй прямого ефіру на телеканалі УТ-1, а в квітні заявляв, що УТ-1 і так надмірно висвітлює роботу парламенту.

У лютому Рада ухвалила, що НТКУ має щотижня транслювати в прямому ефірі програми за участю депутатів шість разів на тиждень з 19:00 до 20:00, загальною тривалістю 4,5 години на тиждень.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування