У ЛЬВОВІ НАЗРІВАЄ АНТИКУЧМІВСЬКИЙ ПЕРЕВОРОТ?

Четвер, 5 червня 2003, 11:02
Питання про відставку голови Львівської обладміністрації Мирона Янківа і керівників міліції і прокуратури області буде розглянуте на надзвичайній сесії обласної ради у суботу.

Про це у четвер повідомив журналістам голова Львівської облради Михайло Сендак.

Як повідомлялося своїм указом президент Кучма звільнив Янківа з посади глави Львівської обладміністрації, а також доручив міністрові внутрішніх справ Юрію Смірнову звільнити з займаної посади начальника управління внутрішніх справ Львівської області Василя Рабошапка, а генеральному прокуророві Святославу Піскуну - "визначитися щодо перебування на посаді прокурора Львівської області" Богдана Ринажевського.

За словами глави облради на четвер призначене засідання президії обласної ради, на якому буде визначено порядок денний сесії, однак головним питанням засідання стане відставка Янківа.

"Я ставлюся до такого рішення президента негативно, це просто дико, мені здається, що ми повернулися до практики довоєнних років, коли будь-якого чиновника можна було запросто звільнити, не звертаючи уваги ні на що" - заявив Сендак. Він підкреслив, що рішення президента ігнорує оцінку органів представницької влади - адже минулого тижня обласна рада визнала роботу Янківа задовільною.

За словами Сендака, на засідання будуть запрошені представники Кабінету міністрів і адміністрації президента, щоб з'ясувати причину звільнення глави області. "Ми також будемо пропонувати свою кандидатуру на посаду голови обласної адміністрації" - заявив Сендак.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News