Українська комісія не знайшла жертв конголезької трагедії

Четвер, 5 червня 2003, 13:55
Комісія, що розслідувала інцидент з українським Іл-76 у Конго, не отримала підтвердження інформації про жертви, повідомив перший віце-президент Української авіаційної транспортної компанії Микола Маяк.

В інтерв'ю журналістам у четвер у Києві він зазначив, що комісія рекомендує відновити польоти УАТК, які були припинені Укравіатрансом до з'ясування причин й обставин інциденту.

"Жодних жертв не було. Ми перевозили поліцейську дивізію з 145 чоловік для участі у параді. З боку Конго жодних претензій немає. Більш того представники Конго зацікавлені, швидше за все, у поновленні польотів", - заявив Маяк.

На його думку, дезинформація про жертви, пов'язана з конкурентною боротьбою авіакомпаній за конголезький ринок і нестабільною політичною ситуацією у Конго.

Як відзначає Маяк, за місяць простою на сьогодні УАТК втратила вже близько $300 тис. "Комісія може давати рекомендації, але остаточне рішення про поновлення польотів повинно прийняти Міністерство транспорту України", - вважає він.

8 травня під час перельоту літака, що належить "Українській авіаційній транспортній компанії" Іл-76 з Кіншаси у Лумумбаши сталася розгерметизація вантажопасажирської кабіни. Екіпаж тут же виконав екстрене зниження літака і розвернув його у напрямі аеродрому вильоту - Кіншаси, де і здійснив посадку.

На борту літака, за офіційною інформацією, було 120 пасажирів - військовослужбовці Конго перевозилися на борту Іл-76 для участі у святкових заходах щодо дня революції. Як повідомила Бі-Бі-Сі, загинуло до 200 чоловік.

Офіційна влада Демократичної Республіки Конго заявляла про 14 загиблих. ВПС Конго не підтвердила жертви серед військовослужбовців. Українська сторона також заявляє про відсутність жертв внаслідок інциденту.

У Конго була направлена міжвідомча комісія у складі 11 чоловік, у тому числі і з представником Міністерства транспорту України.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У загибелі 200 громадян Конго Україна не винна

Жах у вантажному відсіку

Дуже невигідна трагедія

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування