Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НАША УКРАЇНА" СТВОРИЛА БІЛЬШІСТЬ ПРОТИ МЕДВЕДЧУКА. На Львівщині

П'ятниця, 6 червня 2003, 15:38
На надзвичайній сесії Львівської облради в п'ятницю офіційно створена більшість на базі фракції "Наша Україна" і провладної депутатської групи "Ділова Львівщина".

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської облради Михайло Сендак.

За його словами, на сесії були зібрані підписи 55 депутатів під заявою про створення більшості в обласній раді. Усього у Львівській облраді 81 депутат.

Відповідаючи на питання журналістів, Сендак підкреслив, що відсутність на сесії в повному складі групи "Соціальна справедливість", лідером якої є керівник Державної податкової адміністрації у Львівській області Сергій Медведчук, свідчить про ставлення цих депутатів до процесів, які відбуваються в області.

За словами Сендака, депутати також проголосували за те, щоб висловити недовіру Медведчуку за "зловживання службовим становищем і деструктивну позицію".

"Депутати давно вже обговорювали питання про створення конституційної більшості в обласній раді, і недавні події тільки підштовхнули цей процес, оскільки депутати побачили, що таке може статися з кожним" - заявив Сендак.

Депутати Львівської облради також прийняли звернення до президента Леоніда Кучми і прем'єра Віктора Януковича, в яких висловлюють занепокоєння у зв'язку останніми кадровими змінами в області.

Сендак повідомив, в обох зверненнях депутати висловлюють тривогу в зв'язку з частими ротаціями керівників обласної адміністрації, що "негативно впливає на суспільно-господарський механізм області" і "вносить напругу в суспільно-політичну ситуацію в області".

За словами голови обласної ради, депутати закликають керівників виконавчої влади держави взяти до уваги думку вищого представницького органа області при рішенні кадрових питань.

Як повідомив Сендак, більшість депутатів облради висловилася за те, щоб запропонувати на посаду глави обласної адміністрації першого заступника голови обласної ради Тараса Федака.

Відповідаючи на питання журналістів, Сендак заявив, що свою кандидатуру на посаду голови адміністрації навіть не думає висувати. "Прозоро мені працювати все одно не дадуть, а лягати під когось – не в моєму характері" - заявив він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування