ВІТРЕНКО ПОВЕРНУЛИ НА ВИБОРИ

Субота, 7 червня 2003, 13:52
ЦВК задовольнила скаргу лідера ПСПУ Наталії Вітренко, і скасувала постанову окружкому про зняття її з реєстрації на проміжних парламентських виборах у 206-му окрузі (Чернігівська область), які відбудуться 8 червня.

Про це Інтерфакс-Україна повідомили в суботу в прес-службі ЦВК.

Як повідомлялося, зі скаргою на Вітренко до окружкому звернувся колишній прес-секретар Народного Руху України Дмитро Понамарчук, який також балотується в цьому окрузі.

У своїй скарзі він указував на те, що лідер прогресивних соціалістів оплачує випуск агітаційних листівок не за кошти виборчого фонду. Комісія спрямувала запит з цього приводу до прокуратури.

Після цього до комісії надійшла заява від керівництва управління преси й інформації Чернігівської обладміністрації про те, що дані листівки за своєю суттю є газетою, яка ніде не зареєстрована, а це - порушення закону про друковані ЗМІ.

Ця заява також була спрямована до прокуратури, звідки згодом прийшов документ, у якому вказувалося, що поширювані Вітренко агітаційні листівки дійсно є незареєстрованною газетою, що протизаконно.

З огляду на те, що Вітренко раніше виносилося попередження за проведення зустрічей з виборцями без попереднього поінформування про це виборчої комісії, окружком прийняв рішення про зняття її з реєстрації.

Серед 23 кандидатів, які претендують на мандат народного депутата, - президент Укрсиббанку Олександр Ярославський, екс-глава Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва, член партії "Трудова Україна" Олександра Кужель, головний редактор молодіжної обласної газети "Гарт" Дмитро Іванов, який іде на вибори за підтримки Соцпартії України.

Читайте також:

ВІТРЕНКО ЗНОВУ НЕ СТАНЕ ДЕПУТАТОМ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування