Знято останній бар'єр для вступу військ України до Іраку

Субота, 7 червня 2003, 14:18
Президент Леонід Кучма підписав закон про направлення українського миротворчого контингенту для участі в міжнародній миротворчій операції в Іраку.

Про це повідомляє в суботу прес-секретар глави держави Олена Громницька.

Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила пропозицію президента направити миротворців до Іраку 5 червня. Туди будуть відправлені до 1800 військовослужбовців.

Українські військові будуть отримувати приблизно від 1000 до 1500 доларів на місяць, повідомив газеті "Факти" перший заступник глави парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Борис Андресюк.

"У поляків, думаю, оклади будуть вище. Адже у польського бюджету більше можливостей, ніж в українського. Якщо у нас в нинішньому році оборонний бюджет становить 4,2 млрд. грн., то в польському бюджеті на ці ж цілі виділено більше $4 млрд.", - сказав Андресюк.

З його слів, українська миротворча бригада буде дислокуватися в районі, розташованому південніше Багдаду і північніше Басри і стоятиме окремо від інших. Солдати тимчасово розмістяться в наметах, а надалі, якщо дозволять умови, "пристосують якісь приміщення під казарми".

Андресюк повідомив, що українці їдуть до Іраку повністю озброєними. З собою візьмуть близько 2 100 одиниць стрілецького озброєння, 60 бронетранспортерів, 217 автомобілів різних типів.

Депутат нагадав, що задачами українських військових будуть охорона державних органів влади, органів місцевого самоврядування, підтримка безпеки в зоні відповідальності, супровід гуманітарних вантажів, патрулювання, забезпечення і контроль за здачею зброї цивільним населенням і учасниками колишніх озброєних формувань, евакуація цивільного населення у разі виникнення небезпеки, чергування на блок-постах. Бригаді доведеться не допускати зіткнень, виникнення яких можливе на грунті міжетнічних і межрелігійних конфліктів.

При відборі бажаючих відправитися до Іраку велика увага приділяється фізичному здоров'ю кандидатів в зв'язку з важкими кліматичними умовами, відзначив Андресюк. При підборі офіцерського складу особлива увага на знання англійської мови.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...