Ющенко каже, що виходить від Кучми "виснаженим"

Субота, 7 червня 2003, 17:17
Віктор Ющенко говорить про необхідність зустрічей із президентом, але наголошує на складності цих переговорів.

"Я переконаний, з президентом спілкуватись треба. Звичайно, це складні розмови. Повірте, мені заходить до президента не легко, і я знаю, що це надзвичайно виснажлива розмова і в емоційному, і в моральному плані", - сказав Ющенко в інтерв'ю радіо "Свобода".

"Але якщо ти знаєш, що тобою керує ціль українського інтересу, ти повинен вставати, іти, говорити. Хай це будуть не завжди приємні години твого життя або нелегкі години твого життя, але їх треба проводить", - додав він.

"З іншої сторони, я був би нещирий якби сказав, що: "...яку позицію буде відігравати сьогодні і завтра український президент – це не важливо…". Безумовно, президент залишається ключовим політичним гравцем в Україні, який зранку до вечора роздертий між двома началами – або творить добро для цієї країни, або далі входить у об’ятія кланів і творити дуже складне українське майбутнє".

Відповідаючи на питання, Ющенко сказав, що ігнорує чутки про те, чи може Кучма оголосити його "своїм спадкоємцем на виборах".

"Я переконаний, що Україна – це не азіатський Каганат, в якому передається політична спадкоємність. Ми повинні вийти вже з цих коротких штанів і мірку робити по здоровим цінностям і в рамках здорової демократії. Це голос людини, який обирає, хто є українська влада і тій людині доведеться відповідати. Тому мене ці байки не дуже турбують, хоча я розумію, що багато ще політиків живе тим, на кого "перстом покажуть", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...