У понеділок Янукович привезе нового Львівського губернатора. Сендегу?

Неділя, 8 червня 2003, 18:42
Прем'єр Віктор Янукович має відвідати в понеділок Львів, щоб представити нового главу обласної адміністрації. Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат Петро Олійник (фракція "Наша Україна").

Зі слів депутата, на Януковича чекають у Львові о 15.00.

Олійник зазначив, що поки не відомо, хто саме стане новим главою обласної адміністрації, але "зараз обговорюється кандидатура першого заступника глави обладміністрації Олександра Сендеги, людини толерантної, яка користується авторитетом в регіоні".

"Ми бачимо компромісною фігурою представника депутатської групи "Ділова Львівщина" і першого заступника голови облради Тараса Федака, але навряд чи до нас дослухаються" - сказав він.

З його слів, "якщо буде призначена людина, яка не влаштовує Львівщину, то адекватно буде діяти обласна рада і депутати від області у Верховній Раді України", а якщо вони вдадуться до силових методів щодо депутатів, то Львівщина також вдасться до дуже жорстких силових методів".

Олійник також повідомив, що 12 осіб через тиск залишили ряди більшості у Львівській облраді.

Він повідомив, що десять депутатів з дванадцяти належать до групи "Ділова Львівщина", а двоє – до фракції "Наша Україна". "На цих людей почався безпрецедентний тиск через силові структури, обласну адміністрацію і міністерства, їх буквально змусили написати заяви про вихід з більшості", - сказав Олійник.

Він повідомив, що в неділю відбулося засідання фракції "Наша Україна" в обласній раді, під час якого депутати ухвалили рішення про те, "що не засуджують своїх колег, тому що розуміють, що вони зробили це під тиском ззовні".

Олійник підкреслив, що більшість в обласній раді все-таки збереглася – у ній залишилися 43 депутати (усього в облраді 81 депутат).

Він додав, що в понеділок відбудеться політрада блоку "Наша Україна" в області, під час якої будуть підготовлені документи, які будуть узгоджені з двома опозиційними фракціями, і "це питання буде винесене на порядок денний під час Дня уряду в парламенті у вівторок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування