Кучма обговорюватиме з депутатами "архітектуру" своєї реформи

Понеділок, 9 червня 2003, 13:17
Зустріч президента з лідерами фракцій і депутатських груп Верховної Ради відбудеться у вівторок або у середу на поточному тижні.

Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна у понеділок лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш, у зустрічі візьмуть участь представники фракцій і груп тільки парламентської більшості.

Темою обговорення стане "архітектура політичної реформи", сказав Гавриш. Він зазначив, що зустріч буде присвячена узгодженню позицій президента і депутатів відносно змін до Конституції України. "У цьому напрямі здійснюються зусилля адміністрації президента", - підкреслив депутат.

З його слів, законопроект по внесенню змін до Основного закону, підготовлений депутатами, узгоджений між всіма фракціями і депутатськими групами парламенту. Єдиним спірним питанням залишається пропозиція про проведення в один рік виборів президента, у парламент і до місцевих органів влади, сказав депутат.

Говорячи про раніше заявлену зустріч президента з лідерами всіх без винятку депутатських груп і фракцій парламенту, Гавриш підкреслив, що зустріч "відбудеться обов'язково", мотивуючи це тим, що для затвердження закону про проведення конституційної реформи необхідно зібрати у парламенті 300 голосів. "Мова йде про спільну відповідальність", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування