Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук сам проситься в РНБОУ, щоб зняти Кабмін Януковича?

Вівторок, 1 липня 2003, 15:34
Політкоординатор блоку "Наша Україна" Петро Порошенко вважає, що Віктор Медведчук сам прагне посісти місце секретаря Ради національної безпеки і оборони.

"За посаду секретаря РНБОУ буде вестися боротьба Медведчуком. Він це затіяв і робитиме все можливе, щоб отримати контроль над цією посадою", - сказав Порошенко у інтерв'ю "Українській правді".

На думку Порошенка, очоливши РНБОУ, Медведчук спробує "використати свій вплив на президента для того, щоб обійти уряд і вирішувати кадрові питання без участі уряду, прямо на засіданнях Ради нацбезпеки".

"Будь-яке рішення щодо [звільнення] губернатора чи міністра потребує подання уряду. Але рішення РНБОУ відповідно до закону такого подання не передбачають. Оскільки Раду національної безпеки очолює президент, то на засіданнях РНБОУ можуть прийматися такі рішення", - зазначив Порошенко.

"І Медведчук на цій посаді буде прагнути завершення побудови кадрової вертикалі СДПУ(О)", - додав депутат.

Водночас він сказав, що президент це розуміє і "не піде" на призначення Медведчука секретарем РНБОУ. "Тому найближчим часом ця посада буде вакантна", - висловив свою думку Порошенко.

Як відомо, після призначення Євгена Марчука міністром оборони звільнилося місце секретаря Радбезу. Найбільш вірогідним кандидатом на нього називають Віктора Медведчука. Сам Кучма в інтерв'ю журналістам повідомив 26 червня, що протягом 10 днів подивиться, які кандидатури у ЗМІ будуть запропоновані на цю посаду, а потім визначиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування