"Наша Україна" проти вбивства Інтернету

Вівторок, 1 липня 2003, 17:54
Фракція "Наша Україна" не підтримає проект закону "Про діяльність у сфері інформатизації", який буде винесено завтра, 2 липня, на розгляд Верховної Ради України, як такий, що може ще більше погіршити ситуацію зі свободою слова в Україні.

Про це йдеться в заяві, розповсюдженій прес-службою голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова Миколи Томенка.

"Даний законопроект є одним із цілої серії законопроектів, які ініціювали органи виконавчої влади, зокрема Служба безпеки України.

Серед цих законопроектів – зокрема й проект Закону "Про інформацію персонального характеру", внесений свого часу представником президента в парламенті Олександром Задорожнім", – говориться в заяві.

"Цей законопроект був відхилений Комітетом із питань свободи слова та інформації, після чого сам автор зняв його з розгляду Верховної Ради. Схожа ситуація була й із законопроектом про конфіденційну інформацію".

У заяві наголошується, що Комітет з питань свободи слова та інформації на своєму засіданні вирішив взяти до відома проект Закону "Про діяльність у сфері інформатизації" і висловився за його передачу на експертизу громадськості.

Крім того, зазначається далі, саме Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації ініціював разом із Громадською Радою з питань свободи слова та інформації появу заяви щодо суперечності даного закону з правом на свободу слова.

Томенко переконаний, що завдяки позиції громадськості, відхилення даного законопроекту Верховною Радою буде більш переконливим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування