Третина українців хоче в НАТО, а третина не хоче нікуди

Вівторок, 1 липня 2003, 18:49
Якби референдум з питанню про вступ України в НАТО відбувся в найближчу неділю, "за" проголосували б 23%, "проти" - 39,9%.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова з 1 по 8 червня у всіх регіонах України. Було опитано 2011 респондентів у віці від 18 років у 123 населених пунктах. Похибка вибірки - 2,3%.

Як відзначають фахівці центру, у 2001 і 2002 роках число прихильників і супротивників вступу в альянс було практично однаковим - приблизно по 30%.

Фахівці центру думають, що на думку населення істотно вплинули події навколо Іраку, а також низький рівень інформованності громадян про діяльність НАТО, зокрема, про співробітництво альянсу з Україною в рамках програми "Партнерство заради миру".

29% опитаних висловили впевненість у необхідності збереження позаблокового статусу України, 27% висловили побоювання з приводу посилення залежності України від західних країн, 24,9% засудили діяльність НАТО як "агресивного військового блоку".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування