Ющенко-президент - трагедія для України, вважають комуністи

Середа, 2 липня 2003, 15:33
Голова парламентського комітету з питань безпеки і національної оборони, член фракції Комуністичної партії України Георгій Крючков застерігає від приходу до влади в якості президента лідера "Нашої України" Віктора Ющенка і підтримує ідею об'єднання лівих сил з участю КПУ і Соціалістичної партії України.

В інтерв'ю газеті "Известия - Україна" від 2 липня Крючков заявив про те, що вважає "найсерйознішою помилкою комуністів те, що ми фактично допустили Ющенка до посади прем'єра". "У тій ситуації ми не повинні були навіть з тактичних міркувань йому підігравати", - підкреслив він.

Депутат вважає, що лідер "Нашої України" "йде у фарватері влади". "Ми це бачили і по Іраку і з інших питань", - підкреслив Крючков.

Голова парламентського комітету висловив думку, що у разі обрання Ющенка президентом України, він, "як прозахідний політик", буде у великій мірі ставлеником інтересів США і НАТО".

"У цьому у мене немає ніяких сумнівів. Ющенко заграє і з Росією. Він розуміє, що треба отримати голоси на Сході. Чесно кажучи, я не уявляю Ющенка президентом. Чи є у нього стрижень, якого він дотримується, крім ось цієї своєї манери бути м'яким, "і вашим і нашим"? Прихід його до влади був би трагічним для України", - сказав Крючков.

Говорячи про ідею створення лівої опозиції за участю КПУ і СПУ, член Компартії підтвердив, що "таке бажання і необхідність існують".

"Більш чи менш схожі принципові позиції є тільки у комуністів і соціалістів. Ні з БЮТ, ні з Ющенком цього немає. Тому бажання об'єднати ліві сили зрозуміле. А ось наскільки воно буде практично реалізовано, важко сказати", - відзначив він.

Коментуючи можливість підтримки законопроекту про внесення змін до Конституції, внесеного президентом України Леонідом Кучмою, Крючков зазначив, що у другому варіанті президентського законопроекту є положення, які "виписані краще, ніж у парламентської комісії". "Чому ж ми не можемо піти на якісь компроміси? Якщо там нормально написано і відповідає нашій позиції, то навіщо ми будемо це відкидати? Тільки тому, що це вніс президент?! Серйозні політики так не чинять", - заявив депутат.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування