У Тимошенко залишилося ще два тижні спокійного життя

Четвер, 3 липня 2003, 10:51
Верховний Суд вирішив перенести розгляд скарги Генеральної прокуратури, яка оскаржує рішення Апеляційного суду Київської області про закриття кримінальних справ проти лідера блоку її імені Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра Тимошенка і чотирьох керівників компанії "Єдині енергетичні системи України" на 17 липня.

Таке рішення прийняли судді Верховного Суду. На початку засідання Юлія Тимошенко попросила суд надати їй час для ознайомлення з матеріалами справи.

Тимошенко попросила для себе чотиритижневої відстрочки, оскільки наступні два тижні є пленарними у Верховній Раді і вона як депутат буде зайнята роботою у парламенті.

Тимошенко сказала Українським Новинам, що суд частково задовольнив її прохання, показуючи своє прагнення якомога швидше прийняти рішення стосовно законності кримінальних справ проти її чоловіка і керівників ЄЕСУ. "Суд пресингує", - сказала Тимошенко.

Вона також відзначила, що у черговий раз Верховний Суд змінив трійку суддів, які розглядають цю справу.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Київської області визнав незаконним порушення Генпрокуратурою кримінальних справ у відношенні лідера блоку її імені Юлії Тимошенко і її чоловіка Олександра Тимошенка і колишніх керівників ЄЕСУ Геннадія Тимошенка, Антоніни Болюри, Євгенія Шага і Лідії Сокольченко на початку квітня.

Суд визнав незаконним порушення Генпрокуратурою у 2001 році кримінальних справ стосовно Тимошенко і її чоловіка по обвинуваченнях у контрабанді газу і валюти, крадіжці майна в особливо великих розмірах і дачі хабара прем'єр-міністру Павлу Лазаренку.

Стосовно Тимошенко Генпрокуратурою в 2002 році також були порушені кримінальні справи за підозрою у зловживанні службовим становищем у період її перебування на посаді віце-прем'єр-міністра з питань паливно-енергетичного комплексу, і в несплаті податків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування