Ющенко віддав Литвину право розпорядитися конституційним проектом

Четвер, 3 липня 2003, 11:35
Фракція Блоку Юлії Тимошенко має намір блокувати парламентську трибуну у випадку спроб провести голосування по питанню про направлення у Конституційний суд тільки президентського законопроекту змін в Основний закон.

Про це у середу повідомив журналістам член фракції БЮТ (входить 20 депутатів з 450) Олександр Турчинов.

"Ми не дамо знущатися з країни і над Конституцією", - підкреслив він.
Коментуючи ситуацію, що склалася у парламенті у четвер, депутат відзначив, що на сьогоднішній день існує два принципових питання: "порятунок країни від продовольчої кризи" і "недопущення антиконституційної змови".

За словами Турчинова, фракція "буде активно працювати" і по другому питанню, у випадку спроб голосування по питанню про направлення у КС тільки президентського законопроекту - блокувати трибуну.

Член фракції "Наша Україна" Тарас Чорновіл повідомив, що на засіданні фракції у четвер було прийнято рішення про те, що "Наша Україна" (входить 102 депутата) буде підтримувати постанову про направлення у Конституційний суд двох законопроектів або постанову, в якій пропонується голові Верховної Ради Литвину направити два законопроекти у КС.

У той же час лідер "Нашої України" Віктор Ющенко заявив журналістам, що фракція виступає за направлення депутатського законопроекту до Конституційного Суду "за процедурою головою Верховної Ради". Таким чином, законопроект може бути направлений без голосування, оскільки під ним уже зібрано 150 підписів народних депутатів.

Як сказав Ющенко після зустрічі лідерів фракцій у Литвина, цю пропозицію підтримали всі, крім лідерів "Трудової України" і СДПУ (О), які заявили про необхідність обговорити це питання з фракціями.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування