Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Без згоди Суркіса Тимошенко не посадять

Четвер, 3 липня 2003, 12:04
Конституційний Суд встановив, що депутата Верховної Ради можна затримати або арештувати тільки за згодою Ради. Таке рішення було оприлюднено в середу.

З поданням по даному питанню в КС звернулися 56 народних депутатів, а також Міністерство внутрішніх справ України. У цих поданнях піднімалося, зокрема, питання про тлумачення положень закону, що стосуються особливостей порядку притягнення народного депутата до відповідальності.

КС також встановив, що затримання або арешт депутата Ради можливі за згоди парламенту, незалежно від наявності його згоди на притягнення цього депутата до кримінальної відповідальності.

Також повноваження депутата Ради не можуть бути обмежені діями або бездіяльністю органів державної влади, місцевого самоврядування, їхніми посадовими і службовими особами, керівниками підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності і підпорядкування, громадян їхніх об'єднань.

За рішенням КС обмеження повноважень депутата Ради можуть встановлюватися виключно Конституцією і законами України.

Цим рішенням Конституційний Суд роз'яснив положення частин 1 і 3 статті 80 Конституції, а також частини 1 статті 26, частин 1, 2 і 3 статті 27 закону "Про статус народного депутата України".

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування