Доля Конституції вирішиться через місяць

Четвер, 3 липня 2003, 13:19
Конституційний суд повинен розглянути законопроекти про зміни до Конституції протягом місяця, якщо Верховна Рада визначить їх як невідкладні.

Про це заявив суддя КС Володимир Вознюк на прес-конференції в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна

За його словами, якщо в КС надійдуть два законопроекти про зміни до Конституції (від парламентської комісії і президента), то суд буде розглядати їх одночасно, паралельно. При цьому, відзначив Вознюк, по кожному законопроекту будуть призначені судді-доповідачі. Не виключено, що по два судді, з огляду на великий масив матеріалів.

"У будь-якому випадку, це питання складне, серйозне і Конституційний суд повинний вивчити його досконально, щоб дати висновок про відповідність (законопроектів про зміни в Конституцію) нормам статей 157 і 158 Конституції", - підкреслив суддя.

Він повідомив, що на сьогоднішній день у КС на розгляді знаходиться дев'ять подань. У той же час він нагадав, що терміни, у які КС повинний розглядати конституційні подання, у тому числі про висновки по змінах у статті 157 і 158 Основного закону (про територіальну цілісність держави і про права і свободи громадян), не визначені.

"Але в будь-якому випадку затримувати розгляд цих законопроектів не можна", - підкреслив суддя.

Як повідомлялося, парламентська більшість подала проект постанови, у якому пропонує направити на розгляд у КС тільки проект президента.

Опозиція також готується направити в КС подання з питання можливості обрання діючого глави держави Кучми на третій президентський термін. Однак незважаючи на заяви лідера Соцпартії України Олександра Мороза з цього приводу, таке подання поки не надійшло на розгляд Суду.

Рішення з цього питання повинно бути прийняте в четвер.

Читайте також:

Більшість направить у Конституційний суд тільки проект Кучми

Про законність третього терміну Кучми ніхто поки не цікавився

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування