Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єсдеки і "нашоукраїнці" побилися. Литвин закрив засідання

Четвер, 3 липня 2003, 16:52
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє про цинічне блокування роботи парламенту. Про це він заявив журналістам у четвер, коментуючи ситуацію у сесійному залі.

"Сьогодні йде тупе, цинічне блокування роботи Верховної Ради", - сказав спікер.

Такий "емоційний сплеск", за його оцінкою, викликаний тим, що, коли на нараду збираються лідери фракцій, то вони приходять до домовленостей, коли ж питання виноситься на обговорення до сесійного залу, то "з'являються нові моменти".

"Висновок головний й очевидний, як це не дивно, - представники тих фракцій, що відносять себе до опозиції, не хочуть змінювати систему влади", - підкреслив Литвин, додавши, що мова йде про певну частину таких депутатів.

За його словами, ті фракції, що бачать у себе реальних кандидатів на президентські вибори, не хочуть ніяких змін, і тому "йде глухе блокування" під приводом вирішення процедурних моментів".

Литвин не зміг спрогнозувати, яке рішення ухвалить парламент. Він повідомив, що лідери фракцій ще раз домовилися обговорити проекти постанови про направлення до Конституційного суду президентського і парламентського законопроектів про внесення змін до Конституції і повторно проголосувати за ці документи.

Литвин також сказав, що блокування роботи парламенту можна пояснити тим, що завершується сесія, і необхідно затвердити низку вкрай важливих рішень.

"Поки я голова Верховної Ради, варіанту з Українським домом не буде", - заявив Литвин (мається на увазі так звана "оксамитова революції" 2000 року, коли фракції більшості провели засідання парламенту в Українському домі без опозиції і змінили президію Верховної Ради і керівництво комітетів).

Через кілька хвилин після відкриття вечірнього зассідання Литвин був змушений оголосити його закритим через продовження блокування роботи парламенту.

Литвин закрив пленарне засідання, оскільки депутати опозиційних фракцій черговий раз заблокували трибуну і президію парламенту.

Під час блокування трибуни і президії виникла бійка між депутатами, що представляють фракції СДПУ(О) і "Наша Україна".

Після поновлення роботи парламенту після денної перерви у сесійному залі були представлені два проекти постанов про направлення законопроектів до КС, де пропонувалося доручити голові Верховної Ради направити ці документи.

Після виступу члена фракції БЮТ Анатолія Матвієнка, що представляв ці документи, представники опозиційних фракцій заблокували трибуну, не давши можливості розглянути ще два проекти постанови з цього ж питання.

Литвин закрив вечірнє засідання і попросив лідерів фракцій зібратися у нього в кабінеті.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування