Мороз обіцяє зірвати і наступне голосування по реформі?

Четвер, 3 липня 2003, 18:38
Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз прогнозує гостру боротьбу у сесійній залі у наступний четвер, 10 липня, під час голосування з питання про направлення у Конституційний суд парламентського і президентського законопроектів з політреформи.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у четвер після засідання лідерів фракцій і груп парламенту у голови Верховної Ради Володимира Литвина.

На думку Мороза, незважаючи на загострення ситуації, у наступний четвер може бути прийнята тільки одна пропозиція - проект постанови, внесений членом фракції БЮТ Анатолієм Матвієнком, в якому пропонується врегулювати процедуру направлення законопроектів до КС.

У цьому проекті, зокрема, пропонується надати спікеру право направляти у КС законопроекти. Мороз пояснив, що таким чином відпадає необхідність голосувати за конкретний законопроект. На його думку, таке голосування було б ризикованим.

Відповідаючи на питання, чи буде опозиція блокувати роботу парламенту у наступний четвер, Мороз зазначив, що у цьому немає необхідності.

З його слів, у нинішній четвер блокування було тому, що "клеврети президента" отримали вказівку провести через Верховну Раду, направити у КС законопроект президента, ухваливши при цьому відповідну постанову, з тим щоб сказати, що 226 депутатів підтримали проект президента. На думку Мороза, це б дало можливість президенту винести свій законопроект на референдум, оскільки у парламенті не вдасться зібрати 300 голосів для його прийняття.

"А як робити референдуми, президента знає", - відзначив депутат. Саме тому, з його слів, депутати не допустили такий варіант.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...