Комуністи взялися наводити порядок у політичному піарі ЗМІ

П'ятниця, 4 липня 2003, 12:45
Верховна Рада України у п'ятницю розглянула у першому читанні законопроект про політичну рекламу, направлений на врегулювання правовідносин у цій сфері.

Законопроект внесений членом фракції Компартії Валерієм Мішурою. Автор законопроекту пропонує визначити засади і принципи проведення політичної реклами. У проекті визначаються поняття "політична реклама", "суб'єкти політичного процесу", політична "несумлінна", "прихована" і "фальшива" реклама.

У документі також пропонується провести диференціацію засобів масової інформації. Виписаний загальний порядок їх використання, особливо під час виборчих кампаній і референдумів.

Крім того, у проекті містяться окремі статті, що стосуються ідентифікації політичної реклами. А також регулювання політреклами діяльності кандидатів у народні депутати, на посаду президента, керівників органів місцевого самоврядування.

У документі виписані права суб'єктів політичного процесу, виборчих комісій, судів, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

У даному проекті закону передбачаються певні обмеження, що стосуються політичної рекламної діяльності. Зокрема, визначений перелік осіб, яким забороняється займатися політичною рекламою. Пропонується заборонити політично вмонтовані прогнози, залякування суспільства.

Автори законопроекту пропонують надати повноваження Центральної виборчої комісії, іншим виборчим комісіям і Нацраді з питань телебачення і радіомовлення по контролю над виконанням положень цього законопроекту.

У проекті також йде мова про встановлення мораторію на видачу ліцензій на канали мовлення Нацрадою, з автоматичним продовження терміну дії попередньої ліцензії на період офіційно оголошеної виборчої кампанії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...