КУЧМА ПЕРЕЇЖДЖАЄ В НОВУ РЕЗИДЕНЦІЮ

Понеділок, 7 липня 2003, 12:51
Офіційна резиденція президента буде перенесена з Маріїнського палацу в Будинок з химерами – будівля навпроти адміністрації президента на вулиці Банковій.

Як повідомив начальник Головного управління охорони культурної спадщини і відновно-реставраційних робіт столичної міськадміністрації Руслан Кухаренко, зараз ця будівля, автором якого є знаменитий архітектор Городецький, реставрується.

Попередній кошторис на реконструкцію будинку з химерами на Банковій, 10 на загальну суму близько 98 млн. грн. зараз знаходиться на затвердженні в Кабінеті міністрів.

Вартість реконструювальних робіт буде визначена після ретельного обстеження будівлі. За словами Кухаренка, основна частина коштів піде на технічне і інженерне обладнання, яке повинно відповідати сучасним стандартам відносно сигналізації, комунікацій, вентиляції і кондиціонування.

Офіційна резиденція президента буде перенесена в відреставровану будівлю на Банковій 10 листопада, повідомив Кухаренко. Потім почнуться роботи по реставрації Маріїнського палацу і прилеглих до нього Маріїнського і Міського парків.

Разом з тим в останній редакції Програми соціально-економічного і культурного розвитку Києва на 2003 рік, затвердженій на червневій сесії міськради з урахуванням збільшення суми зовнішньої позики столиці до $200 млн., передбачається виділення на реконструкцію Будинку з химерами 30,4 млн. грн. Ці кошти передбачається виділити за рахунок коштів бюджету розвитку, практично повністю сформованого з фінансових ресурсів, які будуть отримані за рахунок розміщення єврооблігацій Києва.

У ході реконструкції Маріїнського палацу будуть відновлені первинні внутрішні інтер'єри, а також укріплений пагорб, на якому стоїть будівля. За оцінкою Кухаренка, його реконструкція буде продовжуватися не менш двох років.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...