ЗІНЧЕНКО НЕ БОЇТЬСЯ, ЩО СДПУ(О) ЗНІМЕ ЙОГО З ВІЦЕ-СПІКЕРА

Понеділок, 7 липня 2003, 15:10
Віце-спікер Олександр Зінченко залишаться членом СДПУ(О). Про це він сказав на прес-конференції у понеділок у Верховній Раді.

Говорячи про свій вихід з керівництва партії, він зазначив, що "це була не емоційна заява, мотиви носять досить системний характер". "У мене були зустрічі, я спілкувався не тільки з одним представником партії [Віктором Медведчуком]. Ідеться [про розходження] про стратегію, про тактику".

"Такі рішення даються складно, але треба їх приймати", - також сказав Зінченко.

"Раз на сім років людина може по-новому подивитися на своє життя. Так сталося, що у мене ця етапність витримується", додав він.

Зінченко повідомив, що тепер "хотів би зустрітися з кількома партійними організаціями". За словами віце-спікера, "їм треба більше переговорити" і "є над чим замислитися, ніж формально почути тільки мою заяву [про вихід]".

"Я думаю, що я досить довго брав участь у діяльності партії і фракції, і маю можливість переговорити з тими людьми, з якими ішов до розуміння стратегічних питань", - додав він.

Зінченко також повідомив, що йому "не відомо про плани СДПУ(О)" відкликати його з посади віце-спікера. "Якщо такі плани є, фракція має визначитися і внести питання в зал. Я готовий до будь-якого рішення. Я ніколи не тримався за будь-яке крісло".

На питання про можливий перехід до опозиції Зінченко сказав, що керівництво Верховної Ради є "менеджерами, які мусять організувати роботу всього парламенту, а не окремої його частини".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування