ЯКЩО ПОЛІТРЕФОРМУ БЛОКУВАТИМУТЬ, ЛИТВИН ЇЇ РОЗБЛОКУЄ АВТОГРАФОМ

Понеділок, 7 липня 2003, 17:05
Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що буде вимушений направити до Конституційного суду президентський і депутатський законопроекти про зміни до Конституції України, якщо в парламенті буде продовжуватися "процес взаємного блокування".

Як повідомив Литвин в понеділок в інтерв'ю журналістам, якщо Верховна Рада ухвалить постанову, в якій спікеру буде доручено направити обидва законопроекти до КС, він виконає це рішення парламенту.

"Але якщо буде так продовжуватися - процес взаємного блокування і прийняття взаємовиключаючих рішень, - то я буду просто вимушений направити законопроекти до Конституційного суду", - сказав він.

У той же час спікер висловився за необхідність "унормувати раз і назавжди" процедуру направлення до КС для висновків і розгляду по суті законодавчих ініціатив про зміни в Основний закон як президента, так і депутатів.

Він також повідомив, що на погоджувальній раді в понеділок більшість керівників фракцій і груп підтримали ідею прийняття в Верховній Раді постанови, якою буде встановлено, що подібні документи будуть направлятися до КС головою парламенту.

З його слів, проти такої постанови висловилися керівники тільки трьох фракцій. Однак Литвин не назвав їх.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування