Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко збирається допитати Піскуна

Понеділок, 7 липня 2003, 18:18
Ряд фракцій парламенту висунули вимогу заслухати у Верховній Раді генпрокурора Святослава Піскуна з інформацією про виконання законодавства в Україні. Про це повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

На думку Литвина, якщо рішення заслухати генпрокурора не буде прийнято, існує імовірність блокування роботи парламенту - "є така погроза".

Спікер також повідомив, що в ході погоджувальної наради він запропонував керівникам фракцій висловитися по цьому питанню, і в підтримку такого рішення висловилися тільки керівники трьох фракцій. Ще одна фракція згодна підтримати це рішення у випадку, якщо буде прийнята відповідна постанова парламенту.

Спікер підкреслив, що підтримує позицію про те, Верховна Рада повинна у встановленому порядку вчасно розглядати не звіт генерального прокурора, а інформацію.

За словами Литвина, на сьогоднішній день існують різночитання в цьому питанні. Він нагадав, що в регламенті Верховної Ради зазначено, що парламент заслуховує звіт осіб, яких призначає, або по кандидатурах яких дає згоду на звільнення і призначення.

Однак, відповідно до закону про Генеральну прокуратуру, генпрокурор представляє інформацію в парламент. Литвин висловився за ухвалення цивілізованого рішення по цьому питанню.

Водночас ініціатор заслуховування інформації генпрокурора Юлія Тимошенко сказала, що звіт Піскуна пропонується призначити на 16 годину у вівторок.

"У мене склалося враження, що всі фракції крім декількох підтримують це", - сказала Тимошенко.

Сьогодні на погоджувальній раді поставити у вівторок на 16 годину звіт генерального прокурора з усіма витікаючими наслідками. "Думаю, це питання буде вирішене в залі"

Вона повідомила, що це питання не треба включати до порядку денного. "Воно є в порядку денному, затвердженому на цю сесію. Там записано, що звіти та інформації, які передбачені Конституцією України, ставляться без додаткового голосування за включення до порядку денного".

Тимошенко повідомила, що немає різниці, чи буде це "звіт" або "інформація" Піскуна: "Будуть питання, будуть його відповіді, і буде постанова за підсумками цього".

Інтерфакс-Україна, Українська правда



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування