Ющенко очікує, що Кучма стримає своє слово

Вівторок, 8 липня 2003, 12:48
Парламентська фракція "Наша Україна" вважає, що президент Леонід Кучма повинен відкликати свій законопроект про внесення змін у Конституцію. Адже в інтерв'ю Національній телекомпанії в понеділок він "задекларував своє бажання відкликати" цей документ, "визнавши, що він став "каменем спотикання", своєрідним каталізатором політичної напруги в суспільстві".

"Ми сподіваємося, що президент буде вірний своєму президентському слову, і пленарний тиждень роботи Верховної Ради почнеться з оголошення про відкликання президентського законопроекту", - говориться в заяві фракції, підписаній її лідером Віктором Ющенком.

В той же час, у фракції вважають, що в інтерв'ю "вустами глави держави режим озвучив своє сокровенне бажання: розпустити парламент, у якому ще залишилися сили, здатні протистояти беззаконню".

Президент звинуватив "Нашу Україну" у продовольчій кризі, що "чи не вперше за роки незалежності охопила країну", - відзначається в заяві. "Українці стали свідками справжнього театру абсурду: тепер уже виявляється, що це не призначений Кучмою уряд своїми недолугими діями на аграрному ринку призвів до безпрецедентного зростання цін на хліб та інші продукти, а фракція "Наша Україна", яка мужньо протистояла зазіханням на добробут громадян", - заявляють депутати фракції.

У найбільшу фракцію Верховної Ради "Наша Україна" входить 102 народних депутати з 450.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування