У ЧЕТВЕР В ПАРЛАМЕНТІ БУДЕ ВІЙНА

Середа, 9 липня 2003, 19:44
Представники фракцій більшості знову заявляють, що за будь-яких умов доб'ються результативного голосування про направлення до Конституційного суду законопроекту президента по політреформі.

"Упевнений, що будемо голосувати результативно. І якщо представники опозиції будуть намагатися блокувати трибуну, ми визначимося як голосувати", - заявив журналістам член СДПУ(О) Борис Андресюк.

Лідер "Демініциатів" Степан Гавриш повідомив, що "наша головна мета – підтримати законопроект президента". Він висловився за те, "щоб голосувати вільно за два законопроекти окремо".

Гавриш сказав, що "частина" групи "Демініціатіви" проголосує і за направлення законопроекту опозиції до КС. При цьому він не уточнив, скільки депутатів можуть ухвалити таке рішення. Рішення щодо себе особисто він вирішив прийняти після засідання фракції в четвер вранці.

На питання, чому законопроекти опозиції і Кучми не можуть бути направлені до КС на експертизу за підписом Литвина, Гавриш відповів: "У нас немає практики, щоб глава Верховної Ради направляв кудись законопроект, який парламент не розглядав. Дуже великий ризик, що Конституційний суд може повернути цей законопроект".

Зі слів Гавриша, направляти за підписом спікера можна буде тільки коли депутати ухвалять спеціальний закон. Крім того, вважає Гавриш, сам цей закон також повинен пройти експертизу Конституційного суду.

У той же час представники Блоку Тимошенко зареєстрували в парламенті новий проект постанови. Згідно з ним законопроекти про зміни до Основного закону повинні направлятися до КС "невідкладно" після реєстрації.

Проект внесений депутатами з фракції БЮТ Анатолієм Матвієнком і Костянтином Ситником замість раніше поданого ними ж проекту. Старим документом пропонувалося, щоб законопроекти про зміни до Конституції направляв до КС голова Верховної Ради в десятиденний термін від дня їх реєстрації.

Олександр Мороз і Юлія Тимошенко вже заявили в середу, що опозиція заблокує роботу парламенту, якщо більшовики будуть голосувати тільки за направлення до КС кучминого законопроекту, і не підтримає механізми одночасного направлення двох законопроектів.

Українська правда

Читайте також:

Кучма показав "кузькіну мать"

Опозиція готується до "критичного четверга"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування