Маляренко вирішив, що заколотники проти Кучми не будуть виправдані

П'ятниця, 1 серпня 2003, 11:03
Верховний Суд України відмовив у розгляді касаційної скарги на вирок Голосіївського райсуду Києва щодо учасників подій 9 березня 2001 року, які отримали від 2 до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

На думку партії Тимошенко, таке рішення суд ухвалив "безпідставно і невмотивовано".

"Таким чином, Верховний Суд на чолі з його головою Василем Маляренком розтоптав принципи незалежного об’єктивного судочинства в Україні, знехтував ключовими свободами людини і фактично знищив саме право громадян на судовий захист".

Партія "Батьківщина" заявила, що під керівництвом Маляренка "судова влада в Україні перетворилася на репресивний додаток до каральної системи режиму".

"Замість того щоб виконувати прямі конституційні функції щодо захисту прав рядових громадян, керівництво Суду, по суті, прагне перетворити його на ініціативний центр влади з розробки та впровадження судових рішень, що ставлять хрест на сподіваннях побудови в Україні демократичної правової держави".

Водночас "Батьківщина" заявила, що у Верховному Суді "працює багато чесних порядних професіоналів", однак його керівник "ганьбить колектив ВСУ і завдає непоправної шкоди авторитету Верховного Суду".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...