Кучма жорстко розкритикував звільненого губернатора Швеця

П'ятниця, 1 серпня 2003, 13:25
Президент Леонід Кучма різко розкритикував ситуацію в Дніпропетровській області. У п'ятницю глава держави представив нового губернатора Володимира Яцубу, що замінив звільненого за поданням прем'єра Миколу Швеця.

Говорячи про ситуації в Дніпропетровському регіоні, президент назвав стан справ в області неприйнятним, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Регіон, який мав би стати одним з локомотивів розвитку української економіки, зараз, по суті, став її тягарем. Упевнений: причина одна – непрофесійне, халатне керівництво", - сказав президент.

Він підкреслив, що найбільше проблем сьогодні - у продовольчому секторі.

"Я не буду вам нагадувати, що дехто це питання з економічної площини намагався перевести в політичну площину. Ріст цін на хліб і хлібобулочні вироби викликав напруженість у суспільстві, тому закономірно, що саме за прорахунки в агропромисловому секторі керівництву області і були висунуті серйозні претензії", - сказав глава держави.

Кучма нагадав, що торік у Дніпропетровському регіоні був зібраний найбільший в Україні врожай - майже 3 млн. тонн зерна, тоді як для власних продовольчих нестатків області необхідно 399 тис. тонн. У зв'язку з цим, ситуацію, при якій у Дніпропетровській області утворився дефіцит продовольства, президент назвав абсурдною.

"Але я не схильний оцінювати ситуацію просто як парадокс. Перед нами – страшенне невміння або небажання обласного керівництва керувати економічною ситуацією в регіоні", - заявив Кучма.

Є проблеми, за словами президента, і в інших секторах економіки області.

"Не менше турбують проблеми промисловості регіону, що має стратегічний характер для країни. Дніпропетровщина дає майже 16% промислового виробництва України, але з початку року воно виросло тільки на 7,7%, тоді як по Україні - на 12,4%.", - відзначив він.

За словами президента, на темпах економічного росту позначається і низький рівень інвестиційної й інноваційної активності, а "приріст інвестицій за останні два роки - один з найнижчих в Україні, частка інноваційно активних підприємств - нижча середньоукраїнського рівня".

Кучма також відзначив, що "кілька років в обласного керівництва не доходили руки до вугільної галузі". "Павлоградуголь", що має одні з найбагатших запасів, закінчило минулий рік зі 100 мільйонами гривень збитків", - підкреслив глава держави".

У свою чергу, новий губернатор Яцуба підкреслив важливість і відповідальність призначення. "Я добре розумію, за яку ношу я беруся", - сказав він.

Читайте також:

Кучма умовляв Яцубу піти губернатором Дніпропетровщини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування