Кучма побував на святі Кірпи

П'ятниця, 1 серпня 2003, 14:08
Президент України Леонід Кучма взяв участь в урочистому відкритті швидкісного залізничного сполучення між Дніпропетровськом і Києвом.

Виступаючи на церемонії відкриття в п'ятницю в Дніпропетровську, президент підкреслив, що "відкриття руху нового швидкісного потяга - це дійсно видатна, приємна подія для вас, залізничників, але, насамперед, для дніпропетровців, що за лічені години зможуть добратися до столиці".

Кучма нагадав, що рік назад був запущений швидкісний потяг "Харків-Київ". Цією новою послугою скористалися більше 400 тис. пасажирів.

Звертаючись до українських залізничників, президент підкреслив, що саме завдяки їхній роботі "Україна не на словах, а на ділі стає сучасною транзитною державою".

Глава держави відзначив, що залізнична сфера витримала "круті повороти перехідного періоду, динамічно розвиває, нарощує прибутки і обсяги вантажо- і пасажирооберту".

"Швидкісні темпи і якість роботи, високий рівень комфорту реконструйованих вокзалів, нових потягів - усе це свідчить про те, як багато залежить від менеджменту, спеціальної підготовки, бажання й уміння працювати", - підкреслив Кучма.

Він додав, що такі події, як нинішні, свідчать про те, що економіка країни "стає на ноги", а разом з економікою піднімається і вся Україна.

У церемонії відкриття швидкісного повідомлення "Дніпропетровськ-Київ" брав участь і міністр транспорту Георгій Кірпа. Він вручив Кучмі пам'ятний знак за сприяння в розвитку залізничного транспорту України. Президенту також вручили безстроковий квиток на цей потяг.

Кучма оглянув потяг і проїхав у ньому до станції "Баглій".

З 3 серпня почнеться регулярний рух нового швидкісного потягу №166/165 Київ-Дніпропетровськ. Потяг буде відправлятися з Києва о 17.45 і прибувати в Дніпропетровськ о 22.30 год. Відправлення з Дніпропетровська - 6.45, прибуття в Київ - о 12.30. Вартість проїзду - від 40 до 65 грн.

По дорозі проходження потяг буде зупинятися на станціях ім Тараса Шевченка (Сміла, Черкаська обл.) - 2 хв., Знаменка (Кіровоградська обл.) - 2 хв., П'ятихатки (Дніпропетровська обл.) - 17 хв.

У складі потяга будуть курсувати 8 вагонів, які відповідають європейським стандартам, підвищеної комфортабельності 1-го і 2-го класу, вагон-бар, вагон для інвалідів з підйомником, а також спеціальний вагон-гараж для перевезення особистого автотранспорту пасажирів.

Як повідомлялося, у липні почав курсувати швидкісний (денний) потяг між Дніпропетровськом і Сімферополем, уже рік існує "Столичний експрес", що зв'язує Київ і Харків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...