Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко подає Кучмі приклад

П'ятниця, 1 серпня 2003, 15:19
Президент Білорусії Олександр Лукашенко не виключає можливості продовження своїх повноважень у випадку виникнення в Білорусії надзвичайної ситуації.

Про це президент заявив у п'ятницю в Мінську на прес-конференції, організованій для російських регіональних ЗМІ.

"Я попередив опозицію: якщо ситуація в країні буде доведена до абсурду, це буде найпершою причиною для мене продовжити свої президентські повноваження", - заявив Лукашенко.

Разом з тим він нагадав, що відповідно до білоруської Конституції не має права балотуватися на третій термін.

У зв'язку з цим, відзначив президент, зміни в Основний закон республіки можуть бути внесені через референдум, на якому "народ може сказати, що дозволяє Лукашенку брати участь у цих виборах".

"Якщо я вважатиму можливим брати участь у чергових президентських виборах, це буде конституційний шлях. Питання не в тому - бути мені президентом чи не бути. Але я думаю і про тих людей, що стоять поруч", - сказав Лукашенко.

"Навіть якщо я буду іти, то через референдум, щоб народ сказав: "Ні, Лукашенко, тобі третього терміну не буде", - підкреслив глава держави.

У той же час Лукашенко відзначив, що йому "рано ще приймати рішення, тому що пройшло менше половини другого терміну президентських повноважень".

"Нічого на горизонті не передвіщає можливості яких-небудь політичних баталій, якщо не станеться надзвичайної ситуації. Але поки і передумов до надзвичайщини немає", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування