Президент "Укртранснафти" так і не одержав повноважень

Понеділок, 4 серпня 2003, 18:19
Посада президента ВАТ "Укртранснафта", введена акціонерами компанії на зборах 1 серпня, носить виключно представницький характер, тоді як основні повноваження з керування компанією передані генеральному директорові.

Про це говориться в заяві президента ВАТ "Укртранснафта", а також спеціального уповноваженого України з питань Євроазіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) Олександра Тодійчука.

Як відзначає Тодійчук, він вивчає новий статут ВАТ "Укртранснафта", затверджений на зазначених зборах акціонерів ВАТ, на предмет його відповідності законодавству країни, міжнародним угодам, а також указові президента України "Про Положення про спеціального уповноваженого України з питань Євроазіатського нафтотранспортного коридору" і указові глави держави, яким затверджена Стратегія інтеграції України в Європейський Союз.

Після детального вивчення нового статуту Тодійчук направить свої висновки президентові і прем'єр-міністрові.

Олександр Тодійчук призначений спеціальним уповноваженим України з питань ЄАНТК у серпні 2002 року указом президента України і підкоряється главі держави. У його обов'язки входить координація діяльності і заходів щодо реалізації проекту ЄАНТК, зокрема, проведення переговорів із представниками іноземних держав, суб'єктами підприємницької діяльності про умови транспортування нафти з використанням об'єктів ЄАНТК.

У 2002 році була здана в експлуатацію перша черга ЄАНТК - нафтопровід Одеса-Броди пропускною здатністю 9-14,5 млн. тонн нафти на рік і нафтовий термінал "Південний", здатний приймати танкери дедвейтом до 100 тис. тонн. Передбачається розширення потужності нафтопроводу до 40-45 млн. тонн на рік.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Бойко більше не голова наглядової ради "Укратранснафти"/archive/2003/august/1/news/9.shtml}

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування