Генпрокуратура вирішила відмовчуватися по "справі Гончарова"

Середа, 6 серпня 2003, 12:02
Генеральна прокуратура України ухвалила рішення не коментувати факт смерті обвинувачуваного в організації так званої "банди перевертнів" Ігоря Гончарова.

Про це заявили в прес-службі Генпрокуратури, підкресливши, що вся інформація з даного питання є таємницею слідства, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В той же час, за даними Інституту масової інформації Генпрокуратура України розпочала перевірку "документів Гончарова", переданих ІМІ.

6 липня відбулася зустріч виконавчого директора Інституту масової інформації Леоніда Звєрєва з заступником Генерального прокурора України Віктором Шокіним, який підтвердив, що прокуратура вже почала перевірку інформації, що є в переданих документах. Він також запевнив, що в рамках діючого законодавства Інститут масової інформації про хід перевірки буде проінформовано.

У той же час, один з адвокатів Гончарова повідомив, що дотепер йому невідомі результати медичної експертизи про причину смерті його підзахисного.

За словами адвоката, протягом всього останнього року, коли Гончаров знаходився в ув'язненні, його стан здоров'я залишався важким, він неодноразово госпіталізувався.

У своїх численних клопотаннях, спрямованих до Генпрокуратури адвокати заявляли про те, що істотне погіршення здоров'я їх підзахисного стало наслідком побиття Гончарова співробітниками міліції.

Гончаров помер 1 серпня 2003 року у лікарні "швидкої допомоги", а його тіло було кремовано вже 3 серпня. Деталі і причини його смерті дотепер невідомі.

Інститут масової інформації одержав від Гончарова лист із позначкою "розкрити після моєї смерті", у якому, серед іншого, він говорить про свій намір викрити осіб, що організували викрадення й убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Читайте також
Чи мовчав головний свідок у справі Гонгадзе?
Чи мовчав головний свідок у справі Гонгадзе - 2?
Вбивцю Гонгадзе били міліціонери?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування