Чорномирдін: Україні – не місце в НАТО, бо бояться нікого

Середа, 6 серпня 2003, 14:27
Посол Росії Віктор Чорномирдін, як і раніше, не розуміє, чому Україна прагне вступити до НАТО.

"Я сказав і зараз говорю: я не розумію, що дасть Україні вступ до НАТО?", - сказав він на прес-конференції у Києві.

"Треба зрозуміти, чому НАТО розширяється на Схід. Я це пояснюю так: в НАТО вступають, щоб підвищити свою безпеку. Відразу питання: а від кого небезпека? По моєму, образу ворога вже немає, [Берлінських] стін немає".

"Тепер з'явився новий образ ворога. Який не має кордонів. При чому тут тоді НАТО?", - не розуміючи запитав Чорномирдін.

"Кажуть, в НАТО внутрішні проблеми легше буде вирішувати, етнічні й інші. Також не дуже зрозуміло. Чому тоді Туреччина, перебуваючи членом НАТО, не вирішує свої проблеми. Кіпр – член НАТО, не вирішує внутрішні проблеми. Й інші", - сказав посол. [Від УП: Чорномирдін помилився – Кіпр не є членом НАТО.]

"І третє питання: НАТО – з ядерною складовою. Коли був Варшавський договір – теж саме. Немає більше Варшавського договору. А НАТО залишилося в такому ж змісті. Що тоді мається на увазі?"

Не згодний Чорномирдін і з твердженням, що завдяки членству в НАТО легше домогтися вступу до ЄС. "Будь ласка, і на це є відповідь: Туреччина – 40 років член НАТО. І 40 років асоційований член в ЄС".

На репліку журналістів, що Польща не чекала 40 років, Чорномирдін сказав: "Те, що стосується Польщі – розбирайтеся самі".

"Українська правда"

Читайте також:

Посол Росії: Я особисто говорив, для чого Україні НАТО, що воно дасть?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування