Якщо Кучма і піде у відставку, то тільки через 10 років Україна стане Європою

Середа, 6 серпня 2003, 15:16
Якщо Україні, Молдові та Білорусі незабаром вдасться досягти позитивних зрушень, то їх можна буде розглядати як кандидатів на вступ до Європейського Союзу не раніше, ніж через 10 років.

Таку думку висловив директор дослідного інституту Німецького товариства зовнішньої політики професор Еберхард Зандшнайдер. Під час зустрічі Спілки молодих експертів з проблем Східної Європи Зандшнайдер зазначив, що при подальшому існуванні в цих пострадянських республіках "нерозвинутих" демократій, які нездатні забезпечити економічний розвиток, важко думати про їх вступ до ЄС.

Водночас, передає слова експерта "Німецька хвиля", нині між країнами-членами ЄС точиться жвава дискусія про межі розширення Євросоюзу. Надання Україні, Молдові та Білорусі статусу особливих сусідів ЄС є нічим іншим як продовженням традиційно багатого інструментарія співробітництва Європейського союзу із сусідніми регіонами.

В інтересах ЄС, щоб кордони нових країн членів не межували з нестабільними регіонами. "Одне з завдань полягає в тому, щоб країни на сході ЄС були стабільними аби дестабілізуючий фактор не потрапляв до Євросоюзу", вважає Зандшнайдер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування