Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма погрожує нечесним олігархам й інвесторам деприватизацією

Середа, 6 серпня 2003, 18:28
В Україні не буде проводитися масова деприватизація або націоналізація, а інвесторам і їх власності, якщо вони виконують закон і свої зобов'язання, ніщо не загрожує. Про це заявив президент Леонід Кучма.

Кучма сказав це в середу, відповідаючи на питання журналістів після зустрічі з генеральним секретарем парламентської Асоціації японо-української дружби Хакуо Янагісавою.

"Ідеться про те, що у разі порушення законодавства про приватизацію або невиконання інвестиційних зобов'язань потрібні реальні механізми повернення майна в державну власність. Відповідні норми в законодавстві є, але на практиці вони майже бездійні. Потрібне їх удосконалення", - сказав Кучма.

Він додав: "Підкреслюю: питання повинно вирішуватися тільки в рамках законодавства і на підставі відповідних судових рішень. Порушення законодавства і невиконання зобов'язань – це єдині підстави для повернення майна в державну власність, іншого не може бути".

Президент також висловив думку, що процес повернення раніше приватизованого майна в державну і комунальну власність треба визначити терміном деприватизація або націоналізація, але не реприватизація.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування