Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГОНЧАРОВА ХОРОНИТИМУТЬ В ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КУЧМИ

Четвер, 7 серпня 2003, 11:28
Попередній аналіз Генпрокуратури свідчить про те, що ця інформація, яка є в "листі Гончарова", має під собою певний доказовий ґрунт, заявила керівник юридичної служби Інституту Масової Інформації Марія Самбур.

В інтерв'ю Львівській газеті вона також зауважила, що в ІМІ "ще до отримання листа знали, що є свідок, який може вказати, де, коли і за яких обставин вбили журналіста" Георгія Гонгадзе. "Про цю ж людину повідомляє й автор листа (Гончаров –УП)", додала Самбур.

Вона повідомила, що "лист Гончарова – це не один документ, а три". "Перший – той, який активно обговорюють у ЗМІ. Другий – лист до громадськості, третій – звернення з чотирьох частин особисто до Святослава Піскуна. Останній ми навіть не читали, оскільки він адресований генпрокуророві. Піскун особисто має відкрити і ознайомитися зі змістом листа", заявила Самбур.

Вона переконана, що Гончаров "не довіряв тільки тому слідчому, який розслідував його справу". Проте той факт, що він написав лист генеральному прокуророві, свідчить про те, що "йдеться про недовіру до окремих працівників, а не до всієї Генпрокуратури".

"Нам вдалося дізнатися, що ці листи написані ще у лютому, а це – копії, але написані його рукою. Тобто, їх уже надсилали генпрокуророві раніше, проте, як нам вдалося з'ясувати, він їх не отримував. Чому? Це вже хай з'ясує сам пан Піскун. Гончаров, зробивши копії листів, діяв розумно", говорить юрист ІМІ.

Вона також повідомила, що спалення тіла Гончарова "не було терміновим", оскільки саме "таке бажання висловили родичі покійного, які знають справжню причину смерті".

"Наскільки я знаю, була спроба опору видачі тіла, але з допомогою адвоката рідні змогли це зробити. Здається, 9 серпня відбудуться похорони на Байковому кладовищі. Щодо його заяв про неодноразові побиття, то планують розслідувати цю справу, адже Гончаров вказав конкретні прізвища", додала Самбур.

За словами юриста, ІМІ з'ясував, що Ігор Гончаров "намагався контактувати з Григорієм Омельченком і нібито повідомив йому всю цю інформацію". (За даними УП, Омельченко ніколи не чув про намагання Гончарова зконтактуватися).

Самбур заявила, що не може стверджувати, що листи писав саме Гончаров. "Але мене, зрештою, і не цікавить, хто насправді є автором листа. Цікавими є тільки ті факти, які там викладені, і їх відповідність дійсності".

Вона також не знає, хто саме надсилав ці листи до ІМІ. "Мабуть, є якась людина на волі, якій довіряв і якимось чином спілкувався з нею покійний. Зараз ця людина надсилає нам ці документи частинами".

Самбур спростувала інформацію про те, що в ІМІ телефонували з погрозами. "Ті, хто дзвонив, попереджали, що в разі оприлюднення всієї інформації життю працівників ІМІ загрожуватиме небезпека. Тобто, це не були якісь погрози чи щось схоже на них. Це були дзвінки людей, які підтримують нашу діяльність і бажають застерегти від необачних кроків".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...